facebook

Cele mai vândute cărţi scrise de autori străini, publicate în 2020

Dacă topul autorilor români a fost unul atipic, cărţile cele mai vândute din 2020 fiind cele pentru copii, cu totul altfel stăm la categoria celor mai vândute cărţi scrise de autori străini şi publicate în 2020. Aşa cum veţi citi mai jos, paleta de genuri este mult mai mare.

Înainte de a începe trebuie făcută o precizare. Cea mai vândută carte pe parcursul anului 2020 rămâne „Pacienta tăcută” scrisă de Alex Michaelides şi publicată la Editura Litera, dar cum această carte a fost publicată prima dată în 2019 şi doar reeditată în 2020, nu poate intra în topul de faţă.

Iată aşadar, cum arată topul 10 al celor mai vândute cărţi scrise de autori străini şi publicate în 2020, top realizat în urma datelor de la mai multe site-uri ale editurilor, de la librării online sau târguri online.

Pe poziţia a 10-a a topului se află thrillerul psihologic „Soţiile” de Tarryn Fisher, o carte apărută la Editura Trei.

Poziţia a 9-a aparţine binecunoscutului Ken Follett cu romanul „Şi a fost seară şi a fost dimineaţă”, publicat la Editura Rao.

Ceva mai sus în top, pe poziţia a 8-a găsim „Biblioteca de la miezul nopţii” de Matt Haig. Cartea a fost publicată de Editura Nemira.

Jessica Barry cu romanul „Cădere liberă”, apărut la Editura Rao se află pe poziţia a 7-a.

Pe poziţia a 6-a a topului îl găsim pe Fredrick Backman cu romanul „Britt-Marie a fost aici”, carte ce a fost publicată la Editura Art.

În prima jumate a topului, pe poziţia a 5-a avem romanul de dragoste „Vicious” de L. J. Shen, roman publicat la Editura Epica.

Poziţia a 4-a este ocupată de Elena Ferrante cu romanul „Viaţa mincinoasă a adulţilor”, publicată la Editura Pandora M.

Podiumul este deschis de autoarea Guzel Iahina cu „Copiii de pe Volga”, carte apărută la Editura Humanitas.

Pe poziţia a 2-a se găseşte cartea de dezvoltare personală „Gândeşte ca un călugăr” de Jay Shetty, carte publicată de Editura Litera.

Cea mai vândută cartea a anului 2020 este tot una publicată la Editura Litera, „Pământul făgăduinţei” scrisă de fostul Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Există şi trei menţiuni care au fost aproape de intrarea în top – „Dintotdeauna tu” de Colleen Hoover, publicată la Editura Epica, „Demenţa digitală” de Manfred Spitzer, apărută la Editura Humanitas și „Pacientul” de Jasper DeWitt, thriller publicat la Editura Litera.

Dacă ar exista un top al Editurilor, Editura Litera ar sta cel mai bine la vânzări pe anul 2020. Cu siguranţă, dacă editurile ar comunica mai deschis, probabil s-ar putea face şi un top al editurilor.

Dar până atunci avem câteva topuri la îndemână, aşa cum este şi acesta, pentru a ne putea orienta ceva mai uşor prin vasta lume a cărţilor.  

2 Replies to “Cele mai vândute cărţi scrise de autori străini, publicate în 2020”

  1. Bună,
    Mie mi-a plăcut grozav de mult „Copiii de pe Volga”. Am citit „Zuleiha deschide ochi” așa că am achiziţionat şi ”Copiii de pe Volga” şi nu-mi pare rău deloc. E impresionant stilul simplu, dar răscolitor folosit de autoare în cărțile ei.
    Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *